„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Újabb tanú a Csatáry-ügyben

Megerősítette a szlovák főügyészség, hogy a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László ügyében egy olyan tanút találtak a szlovák hatóságok, akinek érdemi információi lehetnek az ügyben.

A szlovák főügyészség már novemberben eleget tett a magyar hatóságok ezzel kapcsolatos jogsegélykérelmének - mondta az MTI-nek Vladimíra Gedrová, a szervezet szóvivője csütörtökön.

"A főügyészség arról tájékoztatta a magyar felet, hogy sikerült azonosítani egy olyan személyt, aki tanúként az üggyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezhet" - fejtette ki a szóvivő. Hozzátette: tekintettel az ügy jelenlegi állására és a tanú személyiségi jogainak védelmére, az illetőről további információt nem adnak ki.

A Kossuth Rádió kedd esti Krónikájában azt közölték, hogy a szlovák rendőrség olyan koronatanút talált Csatáry László ügyében, aki túlélte az 1944-es kassai deportálásokat, és pontos információi lehetnek az akkori rendőrparancsnok tevékenységéről.

A tanú mielőbbi kihallgatása érdekében a Fővárosi Főügyészség soron kívüli jogsegély-kérelemmel fordult Szlovákiához. Erről a jogsegélykérelemről még csak a sajtóból értesültek, de amint megérkezik hozzájuk, természetesen válaszolnak rá - mondta Vladimíra Gedrová.

Forrás: Múlt-kor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább