„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

"Páncélos" térkép az 1944-1945. évi magyarországi harcok 70. évfordulójára

Azt tervezem, hogy 2014 augusztusáig reménybeli lelkes társakkal összefogva, közös munkával elkészítjük az 1944. évi határok közötti Magyarország tematikus "páncélos" térképét. Ez digitalizálva, a lehető legrészletesebb adatok alapján, a tervek szerint 1:50.000 méretarányú térképen ábrázolná mindazon magasabbegységek/seregtestek (dandár, hadosztály, hadtest, hadsereg, stb.) harcát Hazánk területén , amelyek páncélozott harcjárművekkel voltak felszerelve.

Minden olyan kedves érdeklődőt szívesen bevonnék a munkába, aki hitelesen dokumentált helytörténeti adattal vagy eddig ismeretlen, magángyűjteményben elfekvő, páncélost ábrázoló fényképpel tudna segíteni.

Az elkészült térképet a világhálón majd bárki elérhetné és letölthetné.

Aki kedvet érezne egy ilyen együtt munkálkodáshoz, kérem, keressen magánüzenetben!

Írta: Számvéber Norbert

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább