„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Hitler mégsem lett öngyilkos

Egy argentin kutató szerint Adolf Hitler mégsem úgy halt meg, ahogy azt eddig hittük: a Führer ugyanis titokban Barcelonába szökhetett. A történészek szerint a Führer fizikai és szellemi leépülése 1941-42 telén kezdődött, depressziós, kiszámíthatatlan lett. Két nappal Berlin eleste előtt, 1945. április 30-án Hitler a "Führer-bunkerben" élettársával, az akkor feleségül vett Eva Braunnal együtt, méreggel öngyilkosságot követett el.

Az argentin kutató szerint azonban az egykori diktátor 1945-ben mégsem követett el öngyilkosságot, hanem egy repülővel inkább Spanyolországba menekült - írja a Typicallyspanish.com internetes oldal. Abel Basti újságíró 1947-ben publikált FBI aktákra alapozza a feltevését, amelyekben állítólag az szerepel, hogy az Egyesült Államok a háború után Spanyolországban kereste a náci vezért.
A repülő állítólag 1945. április 27-én szállt le Barcelonában, a fedélzeten Adolf Hitlerrel, Eva Braunnal és még másik 13 utassal. Az állítólagos akták szerint Hitler kevesebb mint egy hónapig tartózkodott Spanyolországban, mielőtt egy tengeralattjáróval Dél-Amerikába menekült volna.
 
Forrás: Múlt-kor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább