„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Újonnan alakult erdélyi kutatócsoport

Az erdélyi Turul Kutatócsoport azzal a céllal jött létre, hogy az első és második világháború eseményeit ismertesse, megvalósíthassa a kézzel fogható történelem elvét ezen témákban, valamint egy szoros gyűjtői közösség alapjait rakja le Erdélyben.

Az erdélyi Turul Kutatócsoport portálja, a két világháború erdélyi hadszíntereinek kutatásával foglalkozik, valamint a katonai tárgyak, felszerelések gyűjtőinek kíván lehetőséget nyújtani az együttműködésre, ismeretcserére.

Várunk minden hadtörténelem iránt érdeklődőt, és gyűjtőt, aki szívesen megosztaná tapasztalatait, hogy oldalunkon zajló eszmecserék folytán együtt hozzájárulhassunk ezen korok minél mélyebb megismeréséhez.

Kutassuk, ismerjük meg együtt a múltat és gyűjtsük a történelmünket idéző tárgyakat.

Az oldal 2010 április 15-től megtekinthető a következő címen: www.turulkutatocsoport.ro

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább