„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

ZIS-2 57 mm-es páncéltörő ágyú

zis-2_w
 
A szovjet hadseregben rendszeresített 45 mm-es páncéltörő ágyúk egészen 1943-ig viszonylag kielégítő teljesítményt nyújtottak. Ezt követően az egyre nehezebb, vastagabb páncélzattal ellátott német harckocsik jelentek meg, emiatt a szovjet szárazföldi csapatoknál ebben az évben rendszerbe állították az 500 méteren 145 mm páncélátütő képességű, 57 mm-es M 43 ZISZ-2 páncéltörő ágyút.
 

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: 57 mm

  • Űrmérethossz: L / 72.9

  • Csőhossz: 6,795 m

  • Személyzet: 4 fő

  • Tömeg: 1800 kg

  • Lőtáv: 8400 m

  • Lövedék-kezdősebesség: 700 m/s (elméleti tűzgyorsaság 13 lövés/perc)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább