„Egy ember halála tragédia. Millióké statisztika." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Semovente M42 da 75/34 önjáró löveg

A Fiat-Ansaldo által gyártott Semovente M42 da 75/34 "Scafo" egy 75 mm-es L/34 löveggel szerelt Semovente-változat volt, melyet a FIAT M15/42 közepes harckocsi kíszélesített, megerősített alvázán alakítottak ki. A típusból összesen 192 darab készült el és került ki a csapatokhoz 1943 szeptemberéig, az olasz kapitulációig. A viszonylag sikeres típust a német hadsereg is átvette, ahol 1943/44- ben 80 darabot Sturmgeschütz M42 mit 75/34 851(i) néven állították hadrendbe.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Méretek - hosszúság 5,04 m; szélesség 2,23 m; magasság 1,8 m

  • Súly: 15 000 kg

  • Személyzet: 3 fő

  • Fegyverzet: egy 75 mm-es L/34 löveg, és egy 8 mm-es Breda M38 géppuska

  • Páncélzat: 10-75 mm

  • Hatótáv: 230 km (úton)

  • Motor: egy 192 LE-s (143,17 kW) SPA M15 benzinmotor

  • Teljesítmény: max. sebessége úton 40 km/h

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább