„Egy ember halála tragédia. Millióké statisztika." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Breda 20 mm-es M1935 légvédelmi gépágyú

A Breda-cég 1932-ben készítette el a Cannone-Mitragliera da 20/65 modello 35 légvédelmi gépágyúját, melyet az olasz hadsereg 1935-ben szolgálatba is állított. A 850 m/s kezdősebességgel, 150 lövés percenkénti tűzgyorsasággal és nagy lőszabatossággal rendelkező Breda M35 20 mm-es légvédelmi gépágyú a II. világháború az olasz csapatlégvédelem egyik fő fegyvere volt (a másik a szintén 20 mm-es Scotti). A pár perc alatt tűzkésszé tehető Breda feladata a kis és közepes magasságban (2200 méterig) repülő repülőgépek leküzdése volt, általában négyes sorozatokkal. Jó tulajdonságai, nagy tűzgyorsasága alkalmassá tették könnyű páncélosok és gyalogság elleni harcra is. A háború végéig szolgálatban maradt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 20 mm

  • Teljes hossz: -

  • Cső- és űrmérethossz: 2030 mm (L/65)

  • Tömeg: 306 kg (üresen)

  • Személyzet: 5 fő

  • Maximális lőtávolság: 2200 m

  • Lövedék torkolati sebessége: 850 m/s

  • Elméleti tűzgyorsaság: 150 lövés/perc

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább