„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Berijev KOR-1 felderítő repülőcsónak

Berijev 1934/35-ben tervezte meg a Berijev KOR-1 (Be-2) repülőcsónakot, amely a Heinkel HD 55-ösöket váltotta fel a katapulttal ellátott szovjet hadihajókon. A KOR-1 prototípusa 1936 áprilisában repült először, és a következő évben rendszeresítették. Súlyos szerkezeti gondok voltak vele, a csónaktest nem volt elég erős a katapultáláshoz, és rossz volt az úszóképessége is. Ennek ellenére 1940-ig mintegy 300 darabot gyártottak belőle, bár addig is, amíg a hibákat kijavították, a régebbieket visszavonták a hajókról, és partvédelmi szolgálatra osztották be. 1939-ben készült el a javított KOR-2-es változat, elvben teljes körű haditengerészeti felhasználásra.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 7,15 m

  • Magasság: 4,40 m

  • Fesztávolság: 11,08 m

  • Hatótáv: 860 km

  • Személyzet: 2 fő

  • Csúcsmagasság: 6600 m

  • Szerkezeti tömeg: 1640 kg (felszálló tömeg: 2425 kg)

  • Csúcssebesség: 245 km/h

  • Fegyverzet: 2 db mereven beépített 7.62 mm-es ShKAS géppuska, és egy forgatható 7.62 mm-es ShKAS géppuska a hátsó ülésnél + 100 kg bombateher külső felfüggesztési pontokon

  • Motor: egy 715 Le-s M-25A típusú, kilenchengeres, egysoros csillagmotor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább