„A jelenlegi helyzetet számunkra adott lehetőségnek, nem pedig katasztrófának kell tekinteni." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Focke-Wulf Fw 187 'Falke' nehéz vadászgép

1936 elején kezdte Kurt Tank főtervező tervezni azt a kétüléses nehézvadász repülőgépet, amelynek a 960 Le-s 71(ikW) Daimler-Benz DB 600 motorokkal 560 km-es óránkénti sebességet kelleti volna elérnie. A két prototípus 1937 nyarán repült először, két-két 680 Le-s (507 kW) Junkers Jumo 210D motorral. Négy további prototípusba két 7,92 mm-es géppusiát és két 20 mm-es gépágyút építettek, meghosszabbították a pilótafülke tetejét, módosították a motorburkolatokat, és a hatodik prototípus-gépbe már DB 600A motorokat szereltek. A rendelésre épült három darab FW 187A-0 nullszériás gép 1940-ben nyarán a Focke-Wulf gyár védelmére alakult egység kötelékében maradt. Ezután a gépek a Norvégiában állomásozó 77. ezred 13. (romboló) századához kerültek, (sikertelen) csapatpróbára.

TECHNIKAI ADATOK:

 • Hossz: 11,10 m

 • Magasság: 3,84 m

 • Fesztávolság: 15,31 m

 • Hatótáv: ismeretlen

 • Személyzet: 2 fő

 • Csúcsmagasság: 10 000 m

 • Szerkezeti tömeg: 3700 kg

 • Felszálló tömeg: 5030 kg

 • Csúcssebesség: 529 km/h

 • Fegyverzet: két 20 mm-es mereven beépített gépágyú és négy 7,92-mm-es mereven beépített géppuska az orrban

 • Hajtómű: két 700 Le-s (522 kW) Junkers Jumo 210Ga típusú, 12 hengeres fordított hengerelrendezésű V-motor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább