„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Arado Ar 66 kiképző/támadógép

Az Arado Ar 66 egy egymotoros, kétüléses, kétfedelű repülőgép volt, 1932-ben repült először. Az Arado cégnél ez a gép volt az utolsó, melyet még Walter Rethel irányításával terveztek. (Ezután már a Bayerische Flugzeugwerke vezető tervezőmérnökeként dolgozott tovább – Willy Messerschmitt társaságában.) A típus jellegzetes példánya az utolsó generációs kétfedelű vadászgépeknek: vonalvezetése tiszta, motorja aránylag erős, szabadonhordó, átmenő futóművel rendelkezett. 1933-ban állította szolgálatba a Luftwaffe, legelőbb mint kiképzőgépet, később mint éjszakai támadógépet alkalmazták. A Luftwaffe ilyen gépekből állította fel 1943-ban az éjszakai támadócsoportjainak egy részét a keleti fronton, a hasonló felépítésű Gotha Go 145 típussal együtt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 8,30 m

  • Magasság: 2,93 m

  • Fesztávolság: 10,0 m

  • Hatótáv: 716 km

  • Személyzet: 2 fő

  • Csúcsmagasság: 4500 m

  • Szerkezeti tömeg: 905 kg (felszálló tömeg: 1330 kg)

  • Csúcssebesség: 210 km/h

  • Fegyverzet: az eredeti változatnál nincs

  • Motor: egy 240 Le-s Argus As 10 C nyolchengeres fordított V-motor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább