„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Blohm und Voss Bv 138 repülőcsónak

buv

A tengerészeti felderítő repülőcsónak prototípusa még mint Ha 138 repült, három Junkers Jumo 205D dízel D motorral. 1938-ban, amikor a Hamburger Flugzeugbaut (Hamburgi Repülőgépgyár) átvette a Blohm und Voss cég, a típust teljesen áttervezték. Ezután hat Bv 138A-0 repülőcsónak készült el, az első 1939 februárjában emelkedett a levegőbe. A nullszériát 25 darab Bv 138A-1 típusú repülőcsónak követte, három 600 LE-s (447 kW) Jumo 205C-4-es fajtájú motorral, a gépek 1940 áprilisában léptek szolgálatba. A következő 6 darab BV 138B-0 és 14 darab B-1 szerkezetét megerősítették, és nagyobb teljesítményű motorokat szereltek reájuk. A legfontosabb széria a Bv 138C-1 volt, 227 da-rab repülőcsónak készült el megerősített sárkánnyal és nagyobb tűzerejű védelmi fegyverekkel. A Bv 138M5 altípust aknakereső feladatokra használták.

TECHNIKAI ADATOK

  • Személyzet: 5 fő

  • Csúcssebesség: 285 km/ó

  • Hossz: 19,87 m - Magasság: 5,93 m - Fesztávolság: 26,97 m

  • Hatótáv: 4300 km

  • Csúcsmagasság: 5000 m

  • Szerk. tömeg: 11 770 kg (felszálló tömeg: 17 650 kg)

  • Fegyverzet: egy-egy 20 mm-es, forgatható gépágyú az orr- és a farlövész tornyában, egy 13 mm-es, forgatható géppuska a középső motor-gondola mögött, egy 7,92 mm-es géppuska a törzs jobb oldalán kialakított burkolatban és 300 kg-os bombateher

  • Motor: 3 db 1000 LE-s Junkers Jumo 205D, 12 hengeres dízelmotor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább