„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Siebel Si 204 futár- és kiképzőgép

siebel-204a

A Siebel Si 204 prototípusát 1940-ben fejlesztették ki az F4 104 Hallore háború előtti, közepes hatótávolságú szállító repülőgép alapján. Első repülését 1941-ben végezte. Eltekintve néhány Si 204A változattól a Siebel Si 204-es főtípusa a D volt, amelyet az Fw 58 helyett kívántak felhasználni. Ebben a szerepkörben a gép - személyzetén kívül - öt főt fogadhatott be. Mivel a német hadiipar a legfontosabb harci repülőgépek gyártására koncentrált, az Si 204 építését a megszállt országokba (Csehország, Franciaország) helyezték. 1945 januárjáig 541 darabot gyártottak a típus gépeiből. A háború után a francia SNCA du Centre folytatta a típus gyártását katonai célra N.C. 701 jellel, valamint to- vábbfejlesztett formában polgári szállítógépként N.C. 702 Martinet néven. A cseh Aero sem állította le a gyártást, jelentős számban építette mind katonai, mind polgári célokra.

TECHNIKAI ADATOK

  • Hossz: 11,95 m

  • Magasság: 4,25 m

  • Fesztávolság: 21,32 m

  • Szerkezeti tömeg 3920 kg

  • Felszálló tömeg: 5400 kg

  • Személyzet: 2-3 fő

  • Fegyverzet: eredetileg nincs, egyes változatoknál egy 7,5 mm-es géppuska

  • Motor: két 360 LE-s Argus As 411 típusú 12 hengers, fordított V-motor

  • Hatótáv: 1800 km

  • Teljesítmény: max. sebessége 364 km/h; csúcsmagasság 7500 m

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább