„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Mitsubishi Ki-21 'Sally' bombázógép

A Császári Japán Hadsereg Légierejének legjobb, nagy példányszámban rendelkezésre álló bombázó repülőgépe volt az egész világháború alatt, ugyanakkor a japán politika rövidlátásának iskolapéldája is, mivel a repülőgép nagy sebességét és hatótávát, tűzerejét és bomba-teherhordó képességét a védelmi felszereltség rovására érték el. 1936 februárjában írtak ki pályázatot egy korszerű bombázógépre, és a Ki-21-es nyolc prototípusa 1936 decemberétől kezdett repülni. A típust 1938 közepén állították szolgálatba. 774 darab épült a Ki-21-I-ből, három, egymástól a fegyverzetben és az üzemanyag mennyiségében eltérő változatban, 850 LE-s Nakajima Ha-5 csillagmotorokkal. A Ki-21-II-ből 1278 darabot gyártottak két altípusban, különböző teljesítményű motorokkal.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 16,07 m

  • Magasság: 4,85 m

  • Fesztávolság: 22,52 m

  • Hatótáv: 2700 km

  • Személyzet: 7 fő

  • Csúcsmagasság: 10 050 m

  • Szerkezeti tömeg: 6070 kg (felszálló tömeg: 10 610 kg)

  • Csúcssebesség: 487 km/ó

  • Fegyverzet: 1 db. 12,7 mm-es forgatható géppuska a toronyban a törzs tetején, egy 7,7 mm-es forgatható géppuska az orrban, egy 7,7 mm-es forgatható géppuska a farokban, egy 7,7 mm-es géppuska a törzs alján és 1000 kg-os bombateher

  • Hajtómű: két 1500 Le-s Mitsubishi Ia 101 típusú 14 hengeres, kétsoros csillagmotor

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább