„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Mitsubishi B2M torpedóvető repülőgép

A brit Blackburn Ripon és Baffin repülőgép-hordozóról és szárazföldről is bevethető torpedóvető és bombázó repülőgép háromüléses - a Blackburn cég által a japán igényeknek megfelelően - átdolgozott változata. A Blackburn terveit 1929-ben fogadta el a japán haditengerészet. Négy prototípus megépülése után 1929. december 28-án került sor az első repülésre, majd Mitsubishi B2M1 (Type 89) jelöléssel 1932-ben elkezdték a gépek sorozatgyártását és szolgálatba állítását. Összesen 206 darab repülőgép készült el 1935-ig, a gyártás befejeztéig. Az Hosho, Kaga és Akagi repülőgéphordozókon álltak szolgálatba ezek a gépek, az 1937-es kínai-japán háború idején bombázógépekként kerültek bevetésre.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 10,27 m

  • Magasság: 3,71 m

  • Fesztávolság: 15,22 m

  • Hatótáv: 960 km

  • Személyzet: 3 fő

  • Csúcsmagasság: 4540 m

  • Szerkezeti tömeg: 2260 kg (max. felszálló tömeg: 3600 kg)

  • Csúcssebesség: 213 km/ó

  • Fegyverzet: egy forgatható 7,7 mm-es géppuska a hátsó pilótaülésnél, és egy mereven beépített 7,7 mm-es géppuska, 800 kg bombateher vagy torpedó külső felfüggesztési pontokon

  • Hajtómű: egy 650 Le-s Hispano-Suiza 12Lbr V-12 motor

 

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább