A szovjet hadseregben nagyobb bátorság kell a visszavonuláshoz, mint az előrenyomuláshoz." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Breguet Bre.19 felderítőgép

Kétüléses, a földi egységeket fedező és felderítő katonai repülőgép. Valószínűleg a két háború között a legnagyobb számban készült katonai géptípus volt, vagy 1500 példány (a 400 darabos licencgyártást is beleértve) épült meg belőle. Az első világháborúban nagyszerűen bevált Bre.14 alapján tervezték, és a sorozatgyártásban számos altípusa szerepelt. A Bre.19A.2 megfigyelő és felderítő repülőgépekre 400-860 Le-s (298-693 kW) motorok sora került, a Bre.19B.2 könnyűbombázóra külső bombafelfüggesztés, a Bre.9GR-t pedig felderítőgépként használták. Igen sokat adtak el külföldre is, köztük Lengyelországnak, Spanyolországnak, Török- és Görögországnak. Görögországban 1940 októberében, az olasz invázió idején a típus egy-két gépe még mindig elsővonalbeli szolgálatban állott.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 9,51 m

  • Magasság: 3,69 m

  • Fesztávolság: 14,83 m

  • Hatótáv: 1200 km

  • Személyzet: 2 fő

  • Csúcsmagasság: 6870 m

  • Szerkezeti tömeg: 1722 kg (felszálló tömeg: 3110 kg)

  • Csúcssebesség: 238 km/ó

  • Fegyverzet: egy 7,7 vagy 7,5 mm-es mereven beépített, előretüzelő géppuska a törzs jobb oldalán, egy vagy két 7,7 vagy 7,5 mm-es forgatható géppuska a hátsó ülésben, hely egy 7,7, vagy 7,5 mm-es géppuska beépítésére a törzs alján, és 800 kg-os bombateher

  • Hajtómű: egy 613 Le-s (382,5 kW) Renault 12Kb típusú, 12 hengeres V-motor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább