„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Amiot 354 közepes bombázógép

A 20-évek végén elkészült Amiot 143 bumfordi volt, de a harmincas évek végén az Amiot gyár tervezői szép repülőgépet alkottak: a gyönyörű Amiot 341 nagyhatótávú postagépet. Ebből fejlesztették ki az Amiot 340 bombázógép prototípusát, majd több lépésben az Amiot 354B.4 bombázógépet. A maga kategóriájában a világháború előtt szériában gyártott legjobb repülőgépek egyike volt. A jó teljesítményű és jelentős önvédelmi fegyverzetű típusból mintegy 900 db repülőgépet rendeltek, fejlesztési és gyártási késedelmek miatt azonban Franciaország összeomlásáig, 1940 júniusáig mindössze vagy 45 készült el. Az ezekből megmaradtak aztán főleg az utasforgalomban repültek, négy gép pedig a Luftwaffe titkos hadműveleteiben kapott szerepet.

TECHNIKAI ADATOK:

 • Hossz: 14,57 m

 • Magasság: 4,08 m

 • Fesztávolság: 22,85 m

 • Hatótáv: 3500 km

 • Személyzet: 4 fő

 • Csúcsmagasság: 10.000 m

 • Szerkezeti tömeg: 4725 kg

 • Felszálló tömeg: 11300 kg

 • Csúcssebesség: 480 km/h

 • Fegyverzet: egy 20 mm-es, forgatható gépágyú a hátsó lövésznek, egy 7,5 mm-es, forgatható géppuska az orrlövésznek, egy 7,5 mm-es, forgatható géppuska a törzs alján és 1200 kg-os bombateher a zárt bombatérben.

 • Hajtómű: 2x1060 LE-s Gnöme-Rhöne 14N-48/49, 14 hengeres, kétsoros csillagmotor

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább