„Bár a háborúkat fegyverekkel vívják, de emberekkel nyerik meg." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

BT-7A tüzérségi harckocsi

1936-tól 1938-ig BT-7A név alatt a Szovjetunióban gyártottak egy 76,2 mm KT-26-os löveggel felszerelt tüzérségi változatot is, megnagyobbított toronnyal. A felhasznált 76,2 mm-es löveg rövid csövű volt  lénygében egy T-28-as harckocsi standard tornyát szerelték fel a BT alvázára, ugyanúgy, mint a T-26 tüzérségi változatánál, de létezett néhány olyan prototipus is, amely hosszú csövű löveggel volt ellátva  ezeket Grabin mérnök tervezőirodájának F-32-es lövegével szerelték fel, amelyet a BT-ken teszteltek. Érdekessége még ennek az alváltozatnak, hogy itt alkalmaztak először légvédelmi géppuskát a tornyon, valamint építettek be a löveggel ellentétes irányba tüzelő géppuskát is. Összesen 156-ot gyártottak a típusból.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Hossz: 5,66 m

  • Szélesség: 2,29 m

  • Magasság: 2,52 m

  • Súly: 14 520 kg

  • Legénység: 3 fő

  • Fegyverzet: egy 76,2 mm-es KT-26 ágyú, két 7,62 mm-es DT géppuska (a későbbi modelleken egy 7,62 mm-es légelhárító DT géppuska is)

  • Motor: 500 LE-s M-17T

  • Sebesség: úton 86 km/h (úton)

  • Hatótáv: 250 km

  • Páncélzat: 6-13 mm

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább