„Az ember három módon érheti el célját: tervezéssel, munkával és imával." - George Patton

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

KV-85 nehézpáncélos

kv-85
 
Átmeneti típus a KV-sorozat és az IS-sorozat között. A Kliment Vorosilov utolsó nagy szériában gyártott változata a KV-1S volt, amelynek tornya már kísértetiesen hasonlított a későbbi IS-1 típuséhoz. A típus 76.2 mm-es Zis-5 vagy F-34 harckocsiágyúval volt szerelve. A KV-1S már alig különbözött a KV-85-östől, amelytől szintén csak egy kis lépést jelentett a Joszif Sztalinról elnevezett harckocsik felé. A KV-85-tel a szovjetek elérték a KV-típus fejlesztésének maximumát: új erőforrásra, futóműre és alvázra volt szükség a fegyverzet továbbfejlesztése mellett. 130 darab készült belőle, ezután a szovjet ipar átállt az IS nehézharckocsik gyártására.
 

TECHNIKAI ADATOK

  • Méretek: hosszúság 6,80 m; szélesség 3,25 m; magasság 2,80 mm

  • Súly: 46 000 kg

  • Személyzet: 4 fő

  • Fegyverzet: egy 85 mm-es D-5T85 ágyú és három 7,62 mm-es DT géppuska

  • Páncélzat: 30-100 mm

  • Hatótáv: 250 km (úton)

  • Motor: egy 600 LE (448 kW) V-2-Ks V-12 Diesel-motor

  • Teljesítmény: max. sebessége úton 32 km/h; gázlóképesség 1,40 m; lépcsőmászó képesség 1,20 m; árokáthidaló képesség 2,59 m

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább