„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Type 97-Kai Shinhoto közepes harckocsi

type97kai
A császári japán hadsereg standard páncélosa, a Type 97 Chi-Ha közepes harckocsi 1937-es rendszerbe állítását követően kiderült, hogy 57 mm-es ágyújának alacsony tűzgyorsasága miatt teljesítményében jóval elmaradt a szövetséges harckocsik mögött. Így a harcérték növelése érdekében az alapmodellből kifejlesztették a Type 97-Kai (Shinhoto)-t, egy javított változatot, amely már egy modernebb, hosszú csövű és nagy csőtorkolati sebességű 47 mm-es ágyút kapott az új fejlesztésű toronyba. Felépítménye szintén szegecselt volt és kiegészítő fegyverzetként két 7,7 mm-es géppuskával rendelkezett - ebből az egyik torony hátulján, másik a homlokpáncélon helyezkedett el. A javított Type 97-Kai (Shinhoto) változatból megközelítőleg 930 darab készült a háború folyamán.


TECHNIKAI ADATOK

  • Méretek - hosszúság 5,53 m; szélesség 2,31 m; magasság 2,36 m

  • Súly: 15 000 kg

  • Személyzet: 4 fő

  • Fegyverzet: egy 47 mm-es Type 97 harckocsi ágyú, és két 7,7 mm-es Type 97 géppuska

  • Páncélzat: 8-33 mm

  • Hatótáv: 240 km

  • Motor: egy 170 Le-s Mitsubishi Type 97 léghűtéses V-12 diesel-motor

  • Teljesítmény: max. sebessége úton 40 km/h

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább