„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Type 89 'Chi-Ro' közepes harckocsi

type89chi-ro
 
A gyalogsági csapatok támogatására fejlesztették ki a japánok a Type 89 Chi-Ro közepes harckocsit, amely 1932-ben állt csapatszolgálatba. A 12 és fél tonnás, 57 milliméteres löveggel ellátott harckocsi támadófegyverként, rendvédelmi célokra, illetve önjáró tüzérségi eszközként is alkalmazható volt. Ám a Chi-Ro meglehetősen kezdetleges, mechanikailag megbízhatatlan, nehézkes típusnak bizonyult, így az 1930-as évek közepére már nyilvánvaló volt, hogy a jövőben nem felel meg a csendes-óceáni uralomra törő japán hadsereg elvárásainak. Szolgálatba állítása után alig egy évvel már a modell cseréje mellett érveltek a szakértők, így a Mitsubishi cég konstruktőrei megkezdték a könnyebb, jóval mozgékonyabb Type 95 Ha-Go váltótípus fejlesztését. Összesen 2404 darab Type 89A és B Chi- Ro készült el a gyártás befejeztéig.

TECHNIKAI ADATOK

  • Méretek - hosszúság 5,73 m; szélesség 2,13 m; magasság 2,56 m

  • Súly: 12 790 kg

  • Személyzet: 4 fő

  • Fegyverzet: egy 57 mm-es Type 90 löveg, és két 6,5 mm-es Type 91 géppuska

  • Páncélzat: 6-17 mm

  • Hatótáv: 170 km

  • Motor: egy 120 LE-s Mitsubishi A6120VD hathengeres motor

  • Teljesítmény: max. sebessége úton 26 km/h

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább