„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Renault FT 17 harckocsi

ft17
 
Az I. világháborús tankok közül az FT 17 a legsikeresebbek egyike volt. Ez a típus volt az első klasszikusnak mondható harckocsi, amelynek mind a test, mind pedig a 360 fokban körbeforgatható torony kialakítása mintául szolgált az elkövetkező típusok kialakításánál. Az FT 17-est nagy számban rendelték meg (több mint 3000 darab készült az I. világháborúban), amire szükség is volt, mert a típus tervezésénél csekély figyelmet fordítottak a fenntartásra és a javításra, ezért az egyes példányok igen gyakran váltak működésképtelenné. Az FT 17-nek önjárólöveg és rádióval felszerelt változata is volt. Ezt a típust tömegével vetették be a fronton. Például egyedül az 1918 júliusában Soissons közelében indított ellentámadásban 480 FT 17-es vett részt. A típus egészen 1944-ig szolgálatban maradt, hiszen a németek zsákmányolt FT 17-eseket vetettek be a párizsi utcai harcokban. Ekkorra azonban a típus természetesen már tökéletesen elavultnak számított.
 

TECHNIKAI ADATOK

  • Méretek - hosszúság az árokmászó sarkantyúval 5,0 m; szélesség 1,71 m; magasság 2,13 m

  • Súly: 6 600 kg

  • Személyzet: 2 fő

  • Fegyverzet: egy 37 mm ágyú, vagy egy géppuska

  • Páncélzat: 16 mm

  • Hatótáv: 35,4 km

  • Motor: egy 35 LE (26 kW( teljesítményű négyhengeres Renault benzinmotor

  • Teljesítmény: maximális sebessége úton 7,7 km/h

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább