„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Berlin B-9 túlterhelés-kísérleti gép

Kétmotoros túlterhelés-kísérleti gép. Ezt az egy példányban készült repülőgépet rendkívül szilárdra építették, mivel 22 g-s túlterhelések vizsgálatára készült. Ehhez a csúcsértékhez a program már nem jutott el, mivel a hozzá szükséges Messerschmitt Me P2 állítható légcsavar beépítését csak 1944-től tervezték, s már nem is került sor rá. A pilóta fekvő helyzete számos problémát okozott, különösen a fontos ellenőrzőműszerek láthatósága tekintetében. Ezt egy tükör használatával oldották meg, amiben le lehetett olvasni a műszereket. A B-9-et 1943. elejére tudták befejezni, és ugyanezen év augusztusától próbálták ki.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Méretek - fesztáv 9,37 m; hossz 6,07 m; magasság 2,35 m

  • Súly: 940 kg (üresen) 1120 kg (harckészen)

  • Személyzet: egy fekvő helyzetű pilóta a teljesen üvegezett kabinban

  • Fegyverzet: nincs

  • Motor: két 105 LE-s Hirth HM 500 négyhengeres léghűtéses függő sorosmotor

  • Hatótávolság: nem ismert

  • Teljesítmény: max. sebessége 247 km/h

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább