„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

FNAB-43 géppisztoly

Ezt a 9x19 mm-es Parabellum lőszerrel tüzelő, kevéssé ismert géppisztolyt 1943-ban tervezték Olaszországban, és 1943-44-ben Cremonában gyártották. Megközelítőleg 7000 darabot adtak át az Észak- és Közép-Olaszországban harcoló német és olasz csapatoknak. Viszonylag drága, precízen megmunkált, de igen hatékony fegyver volt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 9 mm

  • Csőhossz: 198 mm

  • Teljes hossz: 640 mm

  • Tömeg: 3,63 kg (üresen)

  • Tűzgyorsaság: 400 lövés/min

  • Torkolati sebesség : 386 m/s

  • Tár befogadóképessége : 30 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább