„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Fiat-Revelli 35M nehézgéppuska

A Fiat-Revelli 35M egy 1914-es, első világháborús olasz géppuska továbbfejlesztett változata. A bresciana-i Societa Metallurgica mérnökei megváltoztatták a Modello 14 bonyolult adagolószerkezetét, megszüntették a régi típus kenéséhez szükséges olajozót és áttértek a jóval egyszerűbb hevederes adagolásra. A 8x59 mm RB Breda tölténnyel tüzelő fegyver azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, továbbra is - csakúgy mint elődjének - rendkívül megbízhatatlan volt a működése. 1943-ban megszüntették a gyártását, de a háború végéig szolgálatban maradt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 8 mm

  • Csőhossz: 675 mm

  • Teljes hossz: 1250 mm

  • Tömeg: 17,3 kg (üresen)

  • Tűzgyorsaság: 615 lövés/min

  • Torkolati sebesség : 746 m/s

  • Tár befogadóképessége : 50 töltényes szalagtár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább