„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Breda M1937 nehézgéppuska

Az 1936-ban tervezett és 1937-ben szolgálatba állított Mitragliatrice Breda MOD.37 az olasz hadsereg alapvető nehézgéppuskája volt a II. világháborúban, általában háromlábú állványon került alkalmazásra. Vetélytársainál nagyobb méretű (8 x 59 mm Breda) lőszerrel üzemelt, de a 20 darabos tár kicsinek bizonyult a harcok folyamán. Gyártását ugyan 1943-ban befejezték, de egészen a második világháború végéig szolgálatban maradt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 8 mm

  • Méretek: csőhossz 750 mm; teljes hossz: 1270 mm

  • Tömeg: 17,5 kg

  • Elméleti tűzgyorsaság: 500 lövés/perc

  • Lövedék torkolati sebessége: 906 m/sec

  • Hatásos lőtávolság: 1000 m

  • Tár befogadóképessége: 20 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább