„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Breda M1930 könnyűgéppuska

breda30
Az 1930 és 1937 között gyártott Fucile Mitragliatore Breda Modello 30 volt a II. világháború ideje alatt az olasz hadsereg alapvető könnyűgéppuskája. Meglehetősen gyenge fegyver volt, a viszonylag kicsi űrmérete (6.5 mm) miatt nem volt elég hatásos, és igencsak megbízhatatlan volt a működése is. Mindezek ellenére - jobb híján - egészen a második világháború végéig szolgálatban maradt.
 

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: 6,5 mm

  • Méretek: csőhossz 520 mm; teljes hossz 1230 mm

  • Tömeg: 10,21 kg

  • Elméleti tűzgyorsaság: 500 lövés/perc

  • Lövedék torkolati sebessége: 475 m/s

  • Tár befogadóképessége: 20 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább