„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Flamethrower Type 100 lángszóró

flame100
 
A yokasuka-i Katonai Fegyvergyár által gyártott Type 100 lángszórót szinte csak a háború elején használták, hiszen miután Japán mindenhol visszavonulni kényszerült, nem nagyon volt szükség ellenséges erődítmények megtámadására, ahol a lángszórónak jó hasznát vehették volna. Körülbelül 8000 darab készült belőle.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrtartalom: 12,3 liter

  • Csőhossz: 830 mm

  • Fegyver hossz: 901 mm

  • Tömeg: 25,8 kg

  • Össz. égési idő: 15 mp

  • Működés: elemgyújtás / sűrített levegő

  • Alkalmazási táv: 25 m, kilövellési sebesség: másodpercenként 122 métert

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább