„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Nambu Type 92 nehézgéppuska

1932-ben tervezett és szolgálatba állított japán léghűtéses nehézgéppuska a Nambu Type 3 továbbfejlesztett változata. Az alapfegyverhez képest kissé csökkentették a hosszát, viszont megnövelték kaliberét (6,5 mm-ről 7,7 mm-re). Hűtése, lőszeradagolása ugyanaz maradt. A 800 méteres hatásos lőtávolsággal rendelkező géppuska világháború egész ideje alatt szolgálatban maradt. Az amerikai katonák csak "fakopáncs"-nak hivták jellegzetes hangja miatt.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 7,7 mm

  • Csőhossz: 721 mm

  • Teljes hossz: 1156 mm

  • Tömeg: 55,3 kg (állvánnyal)

  • Tűzgyorsaság: 450 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 732 m/s

  • Tár befogadóképessége : 30 töltényes szalagtár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább