„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Nambu Type 3 nehézgéppuska

A japán nehézgéppuskát Kijiro Nambu tábornok tervezte 1914-ben a francia Hotchkiss M1914 alapján. A 4000 méter hatásos lőtávolsággal rendelkező géppuskát a világháború folyamán állványra szerelve légvédelmi géppuskaként is alkalmazták. Ehhez tudni kell, hogy a standard nehézgéppuskák a japán hadseregben légvédelmi célokat is elláttak, tipustól függően használtak normál tárat, dobtárat, illetve hevederes etetést. 1932-ben ennek alapján fejlesztették ki japánban a Type 92 nehézgéppuskát.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 6,5 mm

  • Csőhossz: 737 mm

  • Teljes hossz: 1198 mm

  • Tömeg: 49,3 kg

  • Tűzgyorsaság: 450 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 740 m/s

  • Tár befogadóképessége: 30 lövés

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább