„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Arisaka Type 97 mesterlövészpuska

A Nariakira Arisaka tervezte Mauser rendszerű Arisaka Type 38 japán tolózáras puska továbbfejlesztett, szintén 6.5x50 mm-es Arisaka tölténnyel tüzelő változata ez a mesterlövészpuska. Az egyetlen komolyabb eltérés az alapfegyvertől, hogy a 2.5x távcső miatt az ismétlő fogantyút arrébb helyezték, hogy töltésürítéskor ne üsse meg az optikát. 1937-ben állították szolgálatba és annak ellenére, hogy a viszonylag kicsi űrmérete (6.5 mm) miatt nem volt elég hatásos, a háború legvégéig szolgálatban maradt. Elsősorban a nagoya-i Japán Császári Arsenálban gyártották.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 6,5 mm

  • Méretek: csőhossz 797 mm; teljes hossz: 1270 mm

  • Tömeg: 3,95 kg (üresen)

  • Elméleti tűzgyorsaság: 30 lövés percenként

  • Lövedék torkolati sebessége: 731 m/sec

  • Tár befogadóképessége: 5 töltény

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább