„Egy ember halála tragédia. Millióké statisztika." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Arisaka Type 44 karabély

A Type 38 tolózáras karabély továbbfejlesztett, szintén 6.5x50 mm-es Arisaka tölténnyel tüzelő változata. Az egyetlen komolyabb eltérés az alapfegyvertől, hogy megváltoztatták az 5 töltényes tár szerkezetét, ill. a szurony visszahajtható volt a cső alá. 1911-ben kezdték el gyártani, és 1912-ben állították szolgálatba. A gyártás 1942-es leállításáig megközelítőleg 91.900 darab Type 44 puskát szállítottak a japán hadseregnek, ahol a háború végéig szolgálatban maradtak.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 6,5 mm

  • Csőhossz: 487 mm

  • Teljes hossz: 966 mm

  • Tömeg: 3,34 kg (üresen)

  • Tűzgyorsaság: 30 lövés/min

  • Torkolati sebesség : 685 m/s

  • Tár befogadóképessége: 5 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább