„A történelmet a győztesek írják.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Arisaka Type 38 karabély

A Nariakira Arisaka tervezte Mauser rendszerű Arisaka Type 38 japán tolózáras puska csökkentett méretű változata. Több mint 300 mm-el volt rövidebb, és fél kilóval könnyebb az eredeti fegyvernél. Nagypontosságú, meglepően jól sikerült típusváltozat volt. Elsősorban mérnököket, tüzérségi- és lovassági csapatokat szereltek fel ezzel az 1905-ben szolgálatba állított karabéllyal. Továbbfejlesztett változata a Type 44 karabély.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 6,5 mm

  • Csőhossz: 487 mm

  • Teljes hossz: 966 mm

  • Tömeg: 3,31 kg (üresen)

  • Tűzgyorsaság: 30 lövés/min

  • Torkolati sebesség : 685 m/s

  • Tár befogadóképessége: 5 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább