„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Type 97 automata páncéltörő puska

type97
 
Hihetetlen súlyú, védőpajzssal is felszerelhető 20 mm-es, nagy tűzerejű, 1937-ben szolgálatba állított japán automata páncéltörő puska. Négy embernek kellett cipelnie, egy erre a célra rendszeresített vázat használva, ami jelentősen megnövelte a súlyt: pontosan 68 kilogrammra. Ebből a gyalogsági fegyverből fejlesztették ki a japán mérnökök a későbbiek folyamán a Ho-1 és Ho-2 automata repülőgép-ágyút. 350 méterről 30 mm-es páncél átütésére volt képes, de csak kis darabszámban került gyártásra, talán ha 500 készült belőle.

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: 20 mm

  • Méretek: csőhossz 1200 mm; teljes hossz: 2060 mm

  • Tömeg: 59,03 kg (állvány nélkül)

  • Tűzgyorsaság: 12 lövés percenként

  • Torkolati sebesség: 756 m/s

  • Tár befogadóképessége : 7 töltényes doboz-tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább