„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

MAS 1935 S félautomata pisztoly

A Pistolet automatique modèle 1935 (Automatic Pistol Model 1935) egy 7.65 mm kaliberű félautomata pisztoly, melyet Charles Petter, a Société Alsacienne de Constructions Mécaniques francia vállalat mérnöke tervezett 1935-ben. 1936-ban kezdődött a termelés, majd 1938-ban űjratervezték a gyártás egyszerűsíte érdekében. A termelés beindulása után a pisztolyt rendszeresítették a francia hadseregben. A kapituláció után a lefoglalt példányokat tartósságuk és megbízhatóságuk miatt a németek is rendszerbe állították, ezekkel fegyverezték fel a német tisztviselőik egy részét.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 7.65 mm Longue

  • Csőhossz: 105 mm

  • Teljes hossz: 188 mm

  • Tömeg: 0,658 kg

  • Torkolati sebesség: 345 m/s

  • Tár befogadóképessége: 8 töltény

  • Elméleti tűzgyorsaság: 20 lövés percenként (hatásos lőtáv 50 méter)

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább