„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Suomi M31 finn géppisztoly

suomi
A ma már elfelejtett finn Suomi géppisztoly a maga idejében a kitűnő minőség és gondos kivitelezés példája volt. Minden körülmények között lehetett használni. Tökéletessége és egyszerű technikai megoldásai számos konstruktőrt inspiráltak (többek között a szovjeteket), akik lemásolták kör alakú tölténytárát. Használta a Vörös Hadsereg csakúgy, mint pl. a lengyel rendőrség 1939 előtt.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrméret: 9 mm

  • Csőhossz: 314 mm

  • Teljes hossz: 871 mm

  • Tömeg: 7,04 kg (tele tölténytárral)

  • Tűzgyorsaság: 900 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 396 m/s

  • Tár befogadóképessége: 71 töltényes dobtár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább