„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

ZK 383 csehszlovák géppisztoly

untitled.bmp 

Ezt a fegyvert a cseh Koucky testvérek tervezték meg az 1930-as évek elején. Felépítése bonyolult volt, ezért drága volt gyártása. Ennek ellenére a 2. világháború után még három évig gyártották, és a bolgár hadsereg standard géppisztolya volt. Meglepő módon rendelkezik egy kétlábú állvánnyal, aminek hatására állítólag pontosabb. Miután Németország lerohanta Csehszlovákiát, az SS is alkalmazta, és egy másik változatát a rendőrség alkalmazta. A fegyver alkalmas egyes- és sorozatlövésre, ezt egy kapcsoló teszi lehetővé. A géppisztolynak két nézőkéje van, egyik a csőburkolat elején, a másik pedig a tár mögött, ez állítható. 


TECHNIKAI ADATOK

  •  Űrméret: 9mm

  • Csőhossz: 325mm

  • Teljes hossz: 899mm

  • Tömeg: 4, 25kg

  • Tűzgyorsaság: 500-700 lövedék/perc

  • Torkolati sebesség: 365m/s

  • Tár befogadóképessége: 30 töltényes tár

 

Írta: koi

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább