„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Webley Mk. VI revolver

webley1
Típusaiban fellelhetünk különböző újratöltési mechanizmusokat, ahol betölthetjük az üres tárba a töltényeket egyenként, vagy 3-mas, vagy 6-os tárakat használva. (Ez utóbbit hívják "speedloader"-nek.) A Webley & Scott Ltd. megközelítőleg 4750 darabot gyártott a Webley Mk.VI típusból.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrméret: .455 (11,5 mm)

  • Csőhossz: 127 mm

  • Teljes hossz: 280 mm

  • Tömeg: 1,096 kg

  • Torkolati sebesség: 183 m/s

  • Tár befogadóképessége: 6 töltény

  • Elméleti tűzgyorsaság: 18 lövés percenként

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább