„Ennyire még soha nem álltak úgy a dolgok a történelem során, mint most." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Vickers Mk. I géppuska

vickersmki
 
 
A súlyos fegyver hordozásához minimum 6 ember kellett: 1 irányzó, 1 töltő, a többiek pedig a fegyvert, a cserealkatrészeit, és a muníciót cipelték. Maga a géppuska 12 kg volt, a háromlábú állvány 20 kg, 4,5 liternyi víz kellett a hűtőrendszerébe, egy 250 lövedéket tartalmazó heveder súlya pedig 10 kg-ot nyomott. A francia és angol hadseregben 1912-től teljesített szolgálatot, rendkívül megbízható fegyver volt.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrméret: .303 (7,7 mm)

  • Csőhossz: 720 mm

  • Teljes hossz: 1100 mm

  • Tömeg: 50 kg

  • Tűzgyorsaság: 450 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 745 m/s

  • Tár befogadóképessége: 250 töltényes hevedertár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább