„Olvastam egy Sztálinról szóló könyvet, vaskézzel irányítja azt a hatalmas országot." - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Johnson M1941 félautomata puska

m1941_johnson_thumb
 
Kis darabszámban gyártott félautomata puska, amit az amerikai ejtőernyős egységeknél rendszeresítettek. Komoly előnye volt, hogy könnyen szét-, és összeszerelhető volt, aminek ugráskor látták nagy hasznát ezek az egységek. A Garand-hoz képest kisebb visszarúgású volt, viszont sokkal érzékenyebb volt, könnyebben meghibásodott. Hatásos lőtávolsága 550 méter volt.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrméret: 7,62 mm

  • Csőhossz: 558 mm

  • Teljes hossz: 1150 mm

  • Tömeg: 4,3 kg

  • Tűzgyorsaság: 40 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 865 m/s

  • Tár befogadóképessége: 10 töltényes tár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább