„Van ember - van probléma! Nincs ember - nincs probléma." - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Browning .50 Caliber M2 HB géppuska

browining50
 
Ezt a M1919A4-nél jóval nagyobb kaliberű nehézgéppuskát (7,62 mm - 12,7 mm) - rögzítetten vagy szabadon - harckocsikon, páncélozott szállitójárműveken és vadászgépeken egyaránt alkalmazták az amerikai hadseregben a háború folyamán. A Colt Patent Firearms Co. által az egész háború folyamán gyártott fegyver hatásos lőtávolsága elérte a 2000 métert.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrméret: 12,7 mm U.S. Ball M2

  • Csőhossz: 1140 mm

  • Teljes hossz: 1650 mm

  • Tömeg: 38 kg - 58 kg állvánnyal

  • Tűzgyorsaság: 550 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 930 m/s

  • Tár befogadóképessége: 110 töltényes szalagtár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább