„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Colt M1917 revolver

A Colt Model 1917 amerikai gyártmányú hat- lövetű revolver. Az első világháború alatt az amerikai hadsereg hiányában volt a rendszeresített Colt M1911 öntöltő pisztolynak, így felkérte a Coltot (és a Smith and Wessont), hogy készítsenek katonai revolvert a .45 ACP öntöltőpisztoly lőszerre. Ez a fegyver nem pedig más, mint a Colt, New Service típusának rövidebb-dobos változata. A peremnélküli hüvelyű .45 ACP lőszert befogadó, félhold alakú acéltárcsával (half-moon clip) lehet betölteni és üríteni. A fegyvert a második világháború alatt újra elkezdték gyártani.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 11,430 mm (.45 ACP)

  • Méretek: csőhossz 140 mm; teljes hossz: 273 mm

  • Tömeg: 1,132 kg

  • Lövedék torkolati sebessége: 232 m/sec

  • Tár befogadóképessége: 6 töltény fifordítható dobos

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább