„A csatára való felkészülés során meggyőződhettem arról, hogy a tervezés létfontosságú, ám a tervek haszontalanok." - Dwight D. Eisenhower

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Browning M1917 nehézgéppuska

A Browning Model 1917 vízhűtéses nehézgéppuskát egyaránt használta az amerikai hadsereg az első és a második világháborúban is, de még Koreában is bevetésre került. Rögzitetten vagy szabadon - harckocsikon, páncélozott szállitójárműveken, ritkábban repülőgépeken - egyaránt alkalmazták a háború folyamán. Két fő változata volt: az M1917 és a későbbi M1917A1. Az apróbb eltéréseken kívül gyakorlatilag csak a tűzgyorsaságban mutatkozott különbség (450-600 lövés/min). A hatásos lőtávolság mindkét változatnál elérte a 2000 métert.

TECHNIKAI ADATOK:

  • Űrméret: 7,62 mm

  • Csőhossz: 609 mm

  • Teljes hossz: 1170 mm

  • Tömeg: 47,5 kg

  • Tűzgyorsaság: 450 lövés/min

  • Torkolati sebesség: 900 m/s

  • Tár befogadóképessége: 250 töltényes szalagtár

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább