„Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem." - Franklin D. Roosevelt

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Smith & Wesson M1917 revolver

sw_m1917
 
Bár a világháborúk alatt a Colt M1911 volt az amerikai hadsereg által rendszeresített oldalfegyver, de a gyárak nem tudtak megfelelő mennyiséget előállítani belőle. Ezért az amerikai kormány felkérte a Smith&Wesson céget, hogy gyártson .45 ACP lőszer tüzelésére alkalmas fegyvert. Így született meg a töltőtárcsás Model 1917, melyet a S&W egy meglévő modelljéből (.45 Hand Ejector) alakítottak ki. Mivel a .45 ACP lőszernek nincs pereme, ezért a töltényeket két, egyenként 3 darab lőszert összefogó, félhold alakú tárcsa segitségével lehet betölteni ill. üríteni.


TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: .45 ACP (11,43 mm)

  • Méretek: csőhossz 138 mm; teljes hossz: 274 mm

  • Tömeg: 1,02 kg

  • Elméleti tűzgyorsaság: 18-20 lövés percenként

  • Lövedék torkolati sebessége: 305 m/sec

  • Tár befogadóképessége: 6 töltény

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább