„A történelmet a győztesek írják.” - Winston Churchill

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Flamethrower M2-2 lángszóró

m2_2
1944 nyarának elején az amerikaiak szolgálatba állították az új, az addigiaknál jóval hatékonyabb Flamethrower M2-2 típusjelű lángszórójukat. A csendes-óceáni hadszíntéren vették igazán hasznát, ahol a japánok olyan mélyen beásták magukat a szigeteken, hogy szó szerint fel kellett égetni körülöttük a dzsungelt. A három palackból 2 az éghető anyagot, a kisebb harmadik a nyomáshoz szükséges gázt tartalmazta. Összesen 25.237 darabot gyártott belőle a General Motors Corp.
 
TECHNIKAI ADATOK
  • Űrtartalom: 18,2 liter

  • Csőhossz: 413 mm

  • Fegyver hossz: 360 mm (cső nélkül)

  • Tömeg: 32,8 kg (feltöltve)

  • Össz. égési idő: 9 mp

  • Működés: töltény gyújtás / nitrogéngáz

  • Alkalmazási táv: 35 méter; kilövellési sebesség: másodpercenként 160 métert

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább