„Embertartalékaink kiapadhatatlanok!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Nyugati fal medál

A nyugati fal medált (németül: Deutsches Schutzwall-Ehrenzeichen) 1939 augusztus 2-án alapították, és azok kaphatták akik részt vettek a Németország nyugati határain épülő erődrendszer megtervezésében és megépítésében, vagy itt teljesítettek szolgálatot.

 wwmf wwmb

A nyugati fal medál front és hátoldala

Maga a medál bronzzal bevont fém öntvény. Ovális formával rendelkezett, a frontján tölgy koszorúval körülölelve egy bunker, egy keresztbe tett kard és ásó, és a német sas látható. Hátoldalán a következő felirat olvasható: Für Arbeit zum Schutze Deutschlands (hozzávetőleges fordításban:  Németország megvédéséért)

Adományozási okirattal adták át. 1941 január 31-én megszüntették a kiadást. Eddig a napig 622064 darabot készítettek belőle.

b1006
Nyugati fal medál, adományozási tasakjával

 

Írta: Hansen

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább