„Hírnév, kincs, dicsőség nem adhat földi boldogságot, önmagunkban kell azt keresnünk, a szív nyugalmában s az erkölcs tiszta érzet ártatlan örömeiben." - Horthy Miklós

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Gyalogsági Rohamjelvény

A második világháború folyamán 1939 december 20-án adták ki a Wehrmacht számára. Tervezője C.E. Junker berlinből, a kitüntetést Walther von Brauchitsch tábornok adta ki. Az ezüst fokozatot a nem motorizált egységek tagjai, majd az 1940 június 1-én  létrejött a bronz fokozatot a motorizált egységek gyalogságának tagjai kaphatták. 

Maga a jelvény ovális formájú, tűs rögzítéssel rendelkezett, peremén tölgyfalevelekkel, középen bajonettel felszerelt K98-as puskával a felső részen pedig a horogkeresztet tartó német sassal volt díszítve.

iabbf
iabsf
A gyalogsági rohamjelvény bronz és ezüst fokozata

 
A gyalogsági rohamjelvény megszerzésének kritériumai:

  • Részvétel három vagy több gyalogsági támadásban
  • Részvétel három vagy több rajtaütésszerű támadásban
Írta: Hansen

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább