„Csak azért írtam alá, mert úgy gondoltam, hogy az idős gentleman kiváncsi az aláírásomra.” - Adolf Hitler

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Aknakutató Jelvény

Németül: Kriegsabzeichen für Minensuch Sicherungsverbände

Raeder admirális alapította 1940. augusztus 31-én. A jelvényt Otto Placzek tervezte Berlinben. Ezüst színnel egy vízoszlop látható, arany színű tölgykoszrúval körbefuttatva, a jelvény tetején a horogkeresztes sassal. Némelyik jelvényről az idők során lekopott az ezüst és aranyozás.

Adományozási okirattal került átadásra. A jelvényt a zubbony bal oldalán viselték.

Kiérdemlés feltételei:

  • 3 hadműveleteben való részvétel

  • Kiváló teljesítmény 6 hónapon keresztül

  • veszélyes bevetésen való részvétel elaknásított területen

  • 25 nap kísérőként való bevetés

minesweeper
A jelvény front

 minesweeper_back
és hátoldala

 

Képek forrása: wehrmacht-awards.com

Írta:Hansen

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább