II. világháború - Tények, Képek, Adatok - Szerkesztők
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” - Winston Churchill

II. világháború - masodikvh.hu

Szerkesztők

A szerkesztőségről:
A www.masodikvh.hu történelmi portál egy civilek által életre hívott, és azóta szerkesztett oldal. A szerkesztők csupán önerőből, saját lelkesedésből próbálnak meg a legjobb tudásukhoz mérten tájékoztatást adni a világháború különféle eseményeiről, eszközeiről. Ebből kifolyólag előfordulhatnak szakmai pontatlanságok, téves adatok. Ha valaki ilyen hibát vél felfedezni, kérjük tájékoztasson minket, hogy ezeket a hibákat orvosolni tudjuk! Így egy minél pontosabb tudástár állhat majd a látogatók rendelkezésére. Köszönjük!
 
Az oldalról:
Kezdetben egy ingyenes tárhelyen voltunk elérhetőek, ekkor még kis tartalommal rendelkeztünk. Később a modulgp.hu honlap alhonlapjaként találhattatok meg (www.modulgp.hu/ww2). Ekkor már lapunk jóval nagyobb tartalommal rendelkezett, és több látogató is megtisztelt minket. A masodikvh.hu domain 2007 elejétől van érvényben. Azóta lapunk többször újult meg, új menüpontok jöttek létre, és a tartalom is nagyot bővült. Reméljük, hogy továbbra is pozitív irányban fogunk tudni fejlődni.
 
masodikvh.hu logo
 
A logóról:
Az embléma két alapformából tevődik össze: a szabályos négyzet, stabilitásával, sarkosságával a tényszerűségre utal. A kör pedig a belső osztásaival egyszerre szimbolizálja a Földgömböt és a fegyverek célzóját, ami a világméretű fegyveres konfliktust jelöli. Ez a célkereszt egyfajta irányzék, iránytű is, ami a négy égtájat mutatja, továbbá sematikus fejfa, kereszt, ami a sokmillió áldozatnak állít emléket.
A fekete-fehér szín a jó-rossz, a világos-sötét harcát jeleníti meg, végső soron magát a háborút. A fekete hagyományosan a halál, a gyász színe, míg a fehér a fényé, a reménysugáré, a megtisztulásé. A vörös a veszély, a vér, a háború színe.
 
Az oldal szerkesztői:
 
Főszerkesztő:
Koszta Ádám (Koszta)
 
Főszerkesztő-helyettes:
Szabó Kristóf (Liberator)
 
Köszönjük a korábbi szerkesztőinknek is a munkájukat!
A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább