„A történelmet a győztesek írják.” - Winston Churchill

Második világháború

Pályázati díjátadó

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyarország a II. világháborúban (A kortársak még köztünk élnek) címmel meghirdetett pályázatunk eredményesen lezárult.

A beérkezett pályamunkák nyilvános értékelésére és díjazására ez év január 30-án, szombaton 15 órai kezdettel kerül sor, amelyre ez úton is szeretettel hívunk és várunk minden érintettet és érdeklődőt!

A díjátadó az alábbi helyszínen kerül megrendezésre: 1097 Budapest, Kinizsi utca 2-6. (Varga Jenő Kollégium, Africafe különterem)

Programtervezetünk:
  • 15.00-15.15 Regisztráció
  • 15.15-15.20 Megnyitó és köszöntő
  • 15.20-15.45 Áttekintő előadás a pályázat témájáról (Magyarország a II. világháborúban)
  • 15.45-15.50 A pályázat általános értékelése
  • 15.50-16.05 Szünet
  • 16.05-16.20 Díjátadás
  • 16.20-16.30 Koccintás
  • 16.35- Szabad program

A pályázat résztvevőinek és helyezettjeinek elismerése, díjazása után a jelenlévők között értékes ajándékkönyvet sorsolunk ki.

Rendezvényünkre mindenkit szeretettel várunk, de kérjük, hogy a részvételi szándékotokat előzetesen jelezzétek felénk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább